Het Regionaal Archief Nijmegen wil zo snel mogelijk volledig voldoen aan de toegankelijkheidseisen van DigiToegankelijk.nl op niveau AA. Voldoen aan deze standaard maakt onze website onder andere gebruiksvriendelijker en beter toegankelijk voor verschillende doelgroepen. 

Deze toegankelijkheidsverklaring is opgesteld op 04-12-2019. Deze verklaring geldt voor de websites:

Aanpak

Wij hebben de volgende maatregelen genomen om naleving van de toegankelijkheidseisen te bevorderen:

  • Training werknemers: onze redacteuren hebben meerdere trainingen over toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid gevolgd via The Internet Academy.
  • Interne controle vóór publicatie: onze redactie toetst vóór publicatie alle content op toegankelijkheid.
  • Onderzoek: deskundigen van binnen en buiten onze organisatie toetsen regelmatig (onderdelen van) onze website op toegankelijkheid. Gevonden problemen lossen wij duurzaam op.
  • Automatische toetsen: wij laten onze websites constant toetsen op toegankelijkheid met de automatische toetstool SiteImprove. Gevonden problemen lossen wij duurzaam op.
  • De leverancier van onze Digitale Studiezaal onderneemt stappen om de publieksomgeving te laten voldoen aan de toegankelijkheidseisen voor het waarmerk drempelvrij.nl. 

Bekende problemen

  • Enkele pdf's op regionaalarchiefnijmegen.nl voldoen nog niet aan alle toegankelijkheidseisen en zijn daarmee nog niet volledig toegankelijk. Wij zijn bezig om de pdf's te verbeteren en streven ernaar dat in januari 2020 alle pdf's voldoen aan de toegankelijkheidseisen.
  • Studiezaal.nijmegen.nl is momenteel nog niet volledig met het toetsenbord te bedienen. Dit is bekend bij de leverancier en wordt in de verbetering van de toegankelijkheid van de publieksomgeving meegenomen.

Contact

Als u ondanks de maatregelen die wij al hebben genomen een toegankelijkheidsprobleem ervaart op onze website, neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 024 of via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij zijn blij met uw feedback. Dit helpt ons bij het continu verbeteren van de site. Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Zie hiervoor ook onze privacyverklaring.