Het Regionaal Archief Nijmegen wil zo snel mogelijk volledig voldoen aan de toegankelijkheidseisen van DigiToegankelijk.nl op niveau AA. Voldoen aan deze standaard maakt onze website onder andere gebruiksvriendelijker en beter toegankelijk voor verschillende doelgroepen. 

Deze toegankelijkheidsverklaring is opgesteld op 04-12-2019. Deze verklaring geldt voor de websites:

Aanpak

Wij hebben de volgende maatregelen genomen om naleving van de toegankelijkheidseisen te bevorderen:

  • Training werknemers: onze redacteuren hebben meerdere trainingen over toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid gevolgd via The Internet Academy.
  • Interne controle vóór publicatie: onze redactie toetst vóór publicatie alle content op toegankelijkheid.
  • Onderzoek: deskundigen van binnen en buiten onze organisatie toetsen regelmatig (onderdelen van) onze website op toegankelijkheid. Gevonden problemen lossen wij duurzaam op.
  • Automatische toetsen: wij laten onze websites constant toetsen op toegankelijkheid met de automatische toetstool SiteImprove. Gevonden problemen lossen wij duurzaam op.
  • De leverancier van onze Digitale Studiezaal onderneemt stappen om de publieksomgeving te laten voldoen aan de toegankelijkheidseisen voor het waarmerk drempelvrij.nl. 

Bekende problemen regionaalarchiefnijmegen.nl 

Bijgewerkt op 09-06-2020.

  • Succescriterium 2.4.7. focus zichtbaar. Regionaalarchiefnijmegen.nl is volledig met het toetsenbord te bedienen, maar de focus is op enkele momenten niet zichtbaar. We hebben onze leverancier gevraagd om de focus zichtbaar te maken.
  • Succescriterium 2.4.10 Sectiekoppen. Omdat in de footer ‘Contactinformatie’ kop 3 heeft, zijn koppen niet meer juist genest bij de korte nieuwsberichten zonder tussenkoppen (kop 2). 
  • Succescriterium 1.4.4 Herschalen. Wanneer je de pagina kleiner maakt of gebruik maakt van tablet of mobiele telefoon, schaalt de website mee met het schermformaat. Alleen valt de tekst in het blok ‘Personen en locaties’ vanaf een bepaalde verhouding over de tekst in het grijs die onder in het blokje staat. 

Bekende problemen studiezaal.nijmegen.nl 

Studiezaal.nijmegen.nl voldoet momenteel niet aan de eisen van toegankelijkheid. Dit is bekend bij de leverancier. Momenteel wordt in kaart gebracht op welke punten aanpassingen nodig zijn om te voldoen aan de eisen van toegankelijkheid.

Contact

Als u ondanks de maatregelen die wij al hebben genomen een toegankelijkheidsprobleem ervaart op onze website, neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 024 of via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij zijn blij met uw feedback. Dit helpt ons bij het continu verbeteren van de site. Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Zie hiervoor ook onze privacyverklaring.