Wilt u scans van een akte uit een nog niet gedigitaliseerd notarieel archief hebben, dan kunt u dat nu aanvragen.

Een groot deel van het notarieel archief is gedigitaliseerd en kunt u al op onze website bekijken en downloaden. Wij zijn nu bezig met het digitaliseren van de overige notariële aktes die we in huis hebben. Wilt u scans van een akte uit een nog niet gedigitaliseerd notarieel archief hebben, dan kunt u dat nu aanvragen. Deze wordt dan met voorrang gedigitaliseerd en online geplaatst. Vooralsnog geldt deze mogelijkheid voor digitaliseren-op-verzoek alleen voor Nijmeegse notariële archieven.

Hoe kunt u scans aanvragen?

Op onze site kunt u in Personen en Locaties in de notariële aktes zoeken. Hiervoor kiest u bij Bron voor Notarissen en schepenprotocol. Als de akte die u gevonden hebt nog niet gescand is, kunt u de link naar deze beschrijving kopiëren en plakken in een e-mail.

De mail, met als onderwerp Scan notariële akte, kunt u naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  sturen. We nemen verzoeken met voorrang in behandeling. Wanneer de scans op de website staan, krijgt u daar van ons per e-mail bericht  over. Naar verwachting zal dit binnen 2 weken na uw verzoek zijn. Indien het onverhoopt langer duurt of als de akte niet gescand kan worden, ontvangt u van ons bericht hierover.