U kunt scans aanvragen van twee soorten bronnen: notariële akten uit Nijmeegse notariële archieven en Nijmeegse overlijdensverklaringen (1893 - 1948). 

Voor alle bronnen geldt dat wanneer de scans op de website staan, u daar van ons per e-mail bericht over krijgt. Naar verwachting zal dit binnen 3 weken na uw verzoek zijn. Wanneer het onverhoopt langer duurt of als een inventarisnummer niet gescand kan worden, ontvangt u van ons bericht hierover. 

Notariële akten

Een groot deel van het notarieel archief is gedigitaliseerd en kunt u al op onze website bekijken en downloaden. Wij zijn nu bezig met het digitaliseren van de overige notariële aktes die we in huis hebben. Wilt u scans van een akte uit een nog niet gedigitaliseerd notarieel archief hebben, dan kunt u dat nu aanvragen. Deze wordt dan met voorrang gedigitaliseerd en online geplaatst. Deze mogelijkheid voor digitaliseren-op-verzoek geldt alleen voor Nijmeegse notariële archieven.

Hoe kunt u scans aanvragen?

Op onze site kunt u in Personen en Locaties in de notariële aktes zoeken. Hiervoor kiest u bij Bron voor Notarissen en schepenprotocol. Als de akte die u gevonden hebt nog niet gescand is, kunt u de link naar deze beschrijving kopiëren en plakken in een e-mail. De link vindt u onder de knop "Delen".

De mail, met als onderwerp Scan notariële akte, kunt u naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen. 

Overlijdensverklaringen

De overlijdensverklaringen uit de periode 1893-1948 kunnen interessant zijn voor genealogisch onderzoek. Ze bevatten doorgaans namelijk de oorzaak van het overlijden. De overlijdensverklaringen zijn hier te vinden: https://hdl.handle.net/21.12122/2131050885 Ook zijn er afschriften van in het buitenland overleden Nijmegenaren in de periode 1885-1932 bewaard gebleven. Deze zijn reeds gescand: https://hdl.handle.net/21.12122/2131066394 

U kunt een scan aanvragen door een mail, met als onderwerp Scan overlijdensverklaringen, naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te sturen. Vermeld in de mail de link naar het betreffende inventarisnummer van de gewenste overlijdensverklaring(en), zoals hierboven uitgelegd. Let op: u kunt van overlijdensverklaringen maximaal 3 inventarisnummers per keer op verzoek laten scannen.