Het Regionaal Archief Nijmegen is dé plek voor een antwoord op alle grote en kleine vragen over de geschiedenis van Nijmegen en omgeving. Klassen, groepen en individuele leerlingen en studenten zijn van harte welkom.

Ons onderwijsaanbod

Wij verzorgen rondleidingen in het archief van basisschool tot universiteit. Wij hebben een standaard rondleiding van ongeveer een uur, waarin leerlingen kennis maken met het verhaal van het archief en enkele pareltjes uit onze schatkamer. Daarnaast bieden we een aantal thematische educatieve projecten aan:

Neem ook een kijkje op Geschiedenislokaal024.nl, waar onze mooiste bronnen voor het onderwijs per tijdvak en thema klaarstaan.

Op afstand een kijkje nemen in het Regionaal Archief Nijmegen? Bekijk dan ons filmpje waarin we meer uitleg geven over wat een archief nu eigenlijk is. In het filmpje laten we ook één van de pareltjes uit onze verzameling zien: het gouden zegel uit 1357.

Aan de slag met onze bronnen

Leerlingen, studenten en docenten kunnen zelf bronnen opvragen om te bekijken. Dit kan individueel tijdens een bezoek aan de studiezaal, maar ook in de vorm van een les of college. De docent kan aan de hand van originele archiefstukken naar keuze zelf een thematisch programma samenstellen. Wij kunnen een korte introductie op het Archief en het gebruik van bronnen verzorgen tijdens deze les op onze locatie.

Voor een afspraak, vragen, ideeën of wensen kunt u contact opnemen met Jennifer Laarman of Paul van der Flier. Of loop gerust een keer binnen tijdens openingsuren.

(024) 329 23 07 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.