U kunt bij ons veel bronnen doorzoeken op naam of adres. Deze bronnen zijn daardoor interessant voor stamboomonderzoek.

Doorzoekbare bronnen

In de collectie Personen en locaties kunt u op naam of adres zoeken door een groot deel van onze bronnen. Er worden steeds meer bronnen toegevoegd aan deze collectie. In het menu rechts vindt u per type bron meer uitleg (op de mobiele telefoon staat het menu onderaan deze pagina).

Ontbrekende bronnen

Let op dat niet alle bronnen en alle periodes online doorzoekbaar zijn op naam of adres. Het kan zijn dat de informatie die u zoekt er wel is, maar nog niet via de collectie Personen en locaties ontsloten is. Mogelijk vindt u in de collectie Archieven en archiefstukken wel de informatie waarnaar u op zoek bent. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

U kunt de bouwvergunningen van verschillende (voormalige) gemeenten opzoeken in de collectie Bouwvergunningen. De geldende Nijmeegse bouwvergunningen kunt u bekijken in het Digitaal Gebouwen Dossier.

Historische atlas

Kijk ook eens op onze Historische Atlas. De Historische Atlas Nijmegen bestaat uit een groot aantal kaarten. Via deze kaarten kunt u informatie vinden over de geschiedenis van specifieke locaties, zoals straten en huizen en hun bewoners, maar ook van gebeurtenissen, zoals de Tweede Wereldoorlog.

Hulp bij stamboomonderzoek

Verschillende organisaties en archiefinstellingen hebben handleidingen opgesteld voor stamboomonderzoek. Op de website van het Centrum voor Familiegeschiedenis kunt u bijvoorbeeld op de themapagina Kennis terecht voor meer informatie. U vindt op die website ook een speciale hulppagina over de Tweede Wereldoorlog, waarin wordt uitgelegd waar en hoe u onderzoek kunt doen naar het oorlogsverleden van verwanten. 

Verder kunt u bij ons een cursus Zoeken naar voorouders volgen.