In onze collectie vindt u historische beelden en geluidsbanden over Nijmegen en omgeving.

Films

Een groot deel van onze films is door de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld verzameld. De oudste films stammen uit het begin van de 20ste eeuw. Het gaat vaak om unieke films die afkomstig zijn van particulieren, instellingen en bedrijven. Ook zijn er Nijmeegse beelden van Polygoonjournaals in onze collectie te vinden.

Op onze website kunt u een groot deel van deze filmcollectie bekijken. Sommige films kunt u om auteursrechtelijke redenen alleen bij ons in de studiezaal bekijken. Voor het bestellen van filmmateriaal moet u contact opnemen met Stichting Nijmegen Blijft in Beeld.

Videobanden

U vindt bij ons ook een grote collectie videobanden over zeer uiteenlopende Nijmeegse en regionale onderwerpen. Ook hebben wij een grote serie films van het Open Huis Nijmegen in huis.

Op onze website kunt u de collectie videobanden doorzoeken en voor een groot deel bekijken. Als u een videoband wilt bekijken die nog niet op de website staat, kunt u dit op het archief doen. U kunt hiervoor een afspraak maken met Henk Trapman via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geluid

In de collectie geluid vindt u vooral opnamen van interviews en radioprogramma's. Ook opnamen die gemaakt zijn voor de Verhalenbank behoren tot deze collectie. U kunt de collectie geluid doorzoeken op onze website. Een groot deel van de collectie kunt u beluisteren op de site. Kopieën van geluidsopnamen kunt u bestellen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..