U kunt bij ons terecht voor de archieven van de gemeente Mook en Middelaar van 1630 tot en met 2000. Voor het inzien van het archief vanaf 2001 kunt u contact opnemen met de gemeente Mook en Middelaar.

Plaatsen in de huidige gemeente Mook en Middelaar

De gemeente Mook en Middelaar werd 23 oktober 1800 tijdens de Franse bezetting gevormd. De gemeente Mook en Middelaar omvat de plaatsen:

  • Mook
  • Middelaar
  • Molenhoek
  • Plasmolen

Wij beheren het volgende archief:

Burgerlijke stand en bevolkingsregisters

Van de aktes van de burgerlijke stand en de bevolkingsregisters is het origineel, voor zover openbaar, op te vragen uit bovenstaande archieven. Voor indexen op de burgerlijke stand kunt u gebruik maken van het Gelders Archief of Wiewaswie.

Bouwtekeningen

Alle bouwvergunningen van 1937 tot en met 1976 kunt u bij ons inzien. U kunt de bouwvergunningen op adres zoeken via het zoekscherm Personen en locaties in onze Digitale Studiezaal. Vink als bron 'bouwvergunningen' aan.

Voor inzage in verleende bouwvergunningen en bouwtekeningen vanaf 1977 kunt u contact opnemen met de gemeente Mook en Middelaar.

Overige archieven, beeldmateriaal en literatuur

Er zijn ook diverse andere archieven die betrekking hebben op Mook en Middelaar. Voor beeldmateriaal en literatuur over Mook en Middelaar kunt u in de Digitale Studiezaal terecht.