U kunt bij ons terecht voor de archieven van de voorgangers van de gemeente Heumen tot en met 1980. Voor het inzien van het archief vanaf 1981 kunt u contact opnemen met de gemeente Heumen.

Plaatsen in de huidige gemeente Heumen

De huidige gemeente Heumen is in 1980 ontstaan na de samenvoeging met Overasselt en omvat de plaatsen:

  • Heumen
  • Malden
  • Overasselt
  • Nederasselt

Wij beheren de volgende archieven:

Burgerlijke stand en bevolkingsregisters

Van de aktes van de burgerlijke stand en de bevolkingsregisters kunt u het origineel, voor zover openbaar, opvragen uit bovenstaande archieven. Voor indexen op de burgerlijke stand kunt u gebruik maken van Wiewaswie of van de website van het Gelders Archief.

Bouwtekeningen

Voor het inzien van bouwvergunningen tot en met 1989 van Heumen en Overasselt kunt u bij ons terecht. U kunt de bouwvergunningen op adres zoeken via het zoekscherm Personen en locaties in onze Digitale Studiezaal. Vink als bron 'bouwvergunningen' aan.

Voor bouwvergunningen vanaf 1990 kunt u contact opnemen met de gemeente Heumen.

Overige archieven, beeldmateriaal en literatuur

Er zijn ook diverse andere archieven die betrekking hebben op Heumen of Overasselt. U kunt hiervoor het zoekscherm Archievenoverzicht gebruiken, en in het zoekveld Plaatsnaam zoeken met 'Heumen' of 'Overasselt'. Voor beeldmateriaal en literatuur over Heumen of Overasselt kunt u in de Digitale Studiezaal terecht.