U kunt bij ons terecht voor de archieven van de voorgangers van de gemeente Heumen tot en met 1980. Voor het inzien van het archief vanaf 1981 kunt u contact opnemen met de gemeente Heumen.

Plaatsen in de huidige gemeente Heumen

De huidige gemeente Heumen is in 1980 ontstaan na de samenvoeging met Overasselt en omvat de plaatsen Heumen, Malden. Overasselt en Nederasselt.

Wij beheren de volgende gemeentelijke archieven:

Er zijn ook verschillende andere archieven die gaan over Heumen of Overasselt. U kunt hiervoor het zoekscherm Archievenoverzicht gebruiken, en in het zoekveld Plaatsnaam zoeken met 'Heumen' of 'Overasselt'.

Burgerlijke stand en bevolkingsregisters

Van de aktes van de burgerlijke stand en de bevolkingsregisters kunt u het origineel, voor zover openbaar, opvragen uit bovenstaande archieven. Voor indexen op de burgerlijke stand kunt u gebruik maken van Wiewaswie of van de website van het Gelders Archief.

Bouwtekeningen

Voor het inzien van bouwvergunningen tot en met september 2010 van Heumen en Overasselt kunt u bij ons terecht. U kunt de bouwvergunningen op adres zoeken via het zoekscherm Bouwvergunningen in onze Digitale Studiezaal. 

Voor bouwvergunningen vanaf oktober 2010 kunt u contact opnemen met de gemeente Heumen. Kijk voor meer informatie op de pagina Omgevingsvergunningen of bouwtekeningen inzien.