U kunt bij ons terecht voor de archieven van de gemeente Berg en Dal. Het gaat om het archief van de voormalige gemeente Millingen tot en met 1948 en het archief van de voormalige gemeente Ubbergen tot en met 1985. Voor het inzien van het hele archief van Groesbeek, het archief van Millingen vanaf 1949 en het archief van Ubbergen vanaf 1986 kunt u contact opnemen met de gemeente Berg en Dal.

Plaatsen in de huidige gemeente Berg en Dal

De huidige gemeente Berg en Dal is in 2015 ontstaan door de samenvoeging van Groesbeek, Millingen aan de Rijn en Ubbergen. De voormalige gemeente Millingen bestond sinds 1810 en heette sinds 1955 Millingen aan de Rijn. De voormalige gemeente Ubbergen is in 1818 ontstaan door de samenvoeging van Beek-Ubbergen met Ooij en Persingen en omvatte de plaatsen: Beek, Ubbergen, Ooij, Persingen, Leuth, Kekerdom en Erlecom.

Wij beheren de volgende archieven:

Burgerlijke stand en bevolkingsregisters 

Van de aktes van de burgerlijke stand en de bevolkingsregisters kunt u het origineel, voor zover openbaar, opvragen uit bovenstaande archieven. Voor indexen op de burgerlijke stand kunt u gebruik maken van Wiewaswie of van de website van het Gelders Archief.

Bouwtekeningen

Voor het inzien van bouwvergunningen van de voormalige gemeente Ubbergen kunt u bij ons terecht. U kunt in de collectie bouwvergunningen Ubbergen (1903-1985) op adres zoeken via het zoekscherm Personen en locaties in onze Digitale Studiezaal. Vink als bron 'bouwvergunningen' aan.

Ook de bouwvergunningen tot 1948 van de voormalige gemeente Millingen kunt u bij ons inzien. Deze bevinden zich in de series van ingekomen stukken. De studiezaalmedewerkers kunnen u uitleggen hoe u in deze stukken kunt zoeken.

Voor inzage van verleende bouwvergunningen van Ubbergen vanaf 1986 en van de voormalige gemeente Millingen vanaf 1949 kunt u contact opnemen met de gemeente Berg en Dal.

Overige archieven, beeldmateriaal en literatuur

Er zijn ook enkele particuliere archieven die betrekking hebben op de voormalige gemeenten Millingen en Ubbergen. U kunt hiervoor het zoekscherm van Archievenoverzicht gebruiken en bij Plaatsnaam zoeken met 'Millingen' of 'Ubbergen'. Voor beeldmateriaal en literatuur over Millingen en Ubbergen kunt u in de Digitale Studiezaal terecht.