U kunt bij ons terecht voor de archieven van de gemeente Berg en Dal. Het gaat om het archief van de voormalige gemeenten Groesbeek en Millingen tot en met 2000 en het archief van de voormalige gemeente Ubbergen tot en met 2005.

Plaatsen in de huidige gemeente Berg en Dal

De huidige gemeente Berg en Dal is in 2015 ontstaan door de samenvoeging van Groesbeek, Millingen aan de Rijn en Ubbergen. De voormalige Gemeente Groesbeek bestond sinds 1810 en bevatte de dorpen, Heilig Landstichting, Breedeweg en De Horst.  De voormalige gemeente Millingen bestond sinds 1810 en heette sinds 1955 Millingen aan de Rijn. De voormalige gemeente Ubbergen is in 1818 ontstaan door de samenvoeging van Beek-Ubbergen met Ooij en Persingen en omvatte de plaatsen: Beek, Ubbergen, Ooij, Persingen, Leuth, Kekerdom en Erlecom.

Wij beheren de volgende gemeentelijke archieven:

Er zijn ook enkele particuliere archieven die gaan over de voormalige gemeenten Groesbeek, Millingen en Ubbergen. U kunt hiervoor het zoekscherm Archievenoverzicht gebruiken en bij Plaatsnaam zoeken met 'Groesbeek', 'Millingen' of 'Ubbergen', of met namen van de dorpen uit die voormalige gemeenten.

Burgerlijke stand en bevolkingsregisters 

Van de aktes van de burgerlijke stand en de bevolkingsregisters kunt u het origineel, voor zover openbaar, opvragen uit bovenstaande archieven. Voor indexen op de burgerlijke stand kunt u gebruik maken van Wiewaswie of van de website van het Gelders Archief.

Bouwtekeningen

Voor het inzien van bouwvergunningen van de voormalige gemeente Ubbergen tot en met 1985 kunt u bij ons terecht. U kunt in de collectie bouwvergunningen Ubbergen op adres zoeken via het zoekscherm Bouwvergunningen in onze Digitale Studiezaal. 

Ook de bouwvergunningen tot 1948 van de voormalige gemeente Millingen kunt u bij ons inzien. Deze bevinden zich in de series van ingekomen en uitgaande stukken. Om in deze stukken te kunnen zoeken zijn naast de adresgegevens de naam van de aanvrager van de bouwvergunning en het kadastrale nummer nodig. De studiezaalmedewerkers kunnen u op weg helpen. 

Daarnaast zijn ook de bouwvergunningen van de voormalige gemeente Groesbeek tot 1942 bij ons in te zien. Deze zijn echter niet compleet bewaard gebleven: stuur ons bij voorkeur een mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  als u naar een dergelijke bouwvergunning op zoek bent.

Voor de overige bouwvergunningen van de huidige gemeente Berg en Dal kunt u terecht bij de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN). De ODRN beheert de bouw- en milieudossiers van de gemeente Berg en Dal. Voor informatie over uw bouwtekeningen of bouwdossier kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.