Wij beheren meer dan 1.000 archieven van gemeenten en particulieren uit Nijmegen en de regio.

Gemeenten

U vindt bij ons de archieven van de volgende gemeenten:

Waterschap

U kunt bij ons ook terecht voor de archieven van de voorgangers van het Waterschap Rivierenland. Deze archieven betreffen het Rijk van Nijmegen en het Land van Maas en Waal.

Particulieren

U vindt bij ons veel archieven van onder andere Nijmeegse families, notarissen, verenigingen, scholen, bedrijven en kerken. Ook van de regio hebben wij steeds meer particuliere archieven, die bijvoorbeeld interessant zijn voor genealogisch onderzoek. Meer hierover leest u in het blog Nieuwe genealogische bronnen regio Nijmegen.

Zoeken in archieven

In het zoekscherm Archieven en archiefstukken kunt u op trefwoord, periode of naam van het archief zoeken naar archieven en archiefstukken. U kunt in het resultaatoverzicht vervolgens met behulp van de filters uw resultaten verkleinen.

U kunt ook via het zoekscherm Archievenoverzicht op trefwoord, periode, plaatsnaam, archiefnaam of rubriek zoeken naar een specifiek archief. Vervolgens kunt u via de archiefboom links  navigeren door de verschillende rubrieken en de archiefstukken binnen dit archief bekijken. U kunt dan ook via de knop 'Zoeken in dit archief' een zoekopdracht geven waarbij u enkel resultaten te zien krijgt uit dit archief.

Openbaarheid

De meeste archiefstukken zijn openbaar. U kunt deze archiefstukken in onze studiezaal opvragen en inzien. Sommige dossiers mogen echter pas na een bepaald aantal jaren openbaar worden gemaakt en ingezien worden.

Wilt u om een belangrijke reden toch een niet-openbaar archiefstuk inzien? Op de pagina Openbaarheid vindt u er meer informatie over.