U kunt een groot aantal bronnen doorzoeken op naam of adres.

Doorzoekbare bronnen

In de collectie Personen en locaties kunt u op naam of adres zoeken door een groot deel van onze bronnen. Er worden steeds meer bronnen toegevoegd aan deze collectie.

Over de bronnen die u in de collectie Personen en Locties kunt doorzoeken, vindt u in onze kennisbank een uitleg. Door op de bron hieronder te klikken komt u op de betreffende pagina in de kennisbank.

Doorzoekbaar op naam:

Doorzoekbaar op adres:

Let op dat niet alle bronnen en alle periodes online doorzoekbaar zijn op naam of adres. Het kan zijn dat de informatie die u zoekt er wel is, maar nog niet via de collectie Personen en locaties ontsloten is. Mogelijk vindt u in de collectie Archieven en archiefstukken wel de informatie waarnaar u op zoek bent. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Historische atlas

Kijk ook eens op onze Historische Atlas. De Historische Atlas Nijmegen bestaat uit een groot aantal kaarten. Via deze kaarten kunt u informatie vinden over de geschiedenis van specifieke locaties, zoals straten en huizen en hun bewoners, maar ook van gebeurtenissen, zoals de Tweede Wereldoorlog.

Hulp bij stamboomonderzoek

Verschillende organisaties en archiefinstellingen hebben handleidingen opgesteld voor stamboomonderzoek. Op de website van het Centrum voor Familiegeschiedenis kunt u bijvoorbeeld op de themapagina Kennis terecht voor meer informatie. De Nederlandse Genealogische Vereniging geeft op haar website 'Ontdek jouw verhaal' tips hoe u stamboomonderzoek het beste kunt voorbereiden en welke bronnen u kunt raadplegen voor uw onderzoek.

Verder kunt u bij ons een cursus Zoeken naar voorouders volgen. Deze cursus start in het najaar van 2018.

Op de website van het Centrum voor Familiegeschiedenis vindt u verder een speciale hulppagina over de Tweede Wereldoorlog, waarin wordt uitgelegd waar en hoe u onderzoek kunt doen naar het oorlogsverleden van verwanten.