Wil jij meehelpen om een zo compleet mogelijk beeld van de stad samen te stellen? Zondag 21 april kan dat! Het kost je één minuut, is gratis én je maakt kans op een prijs.

Vijfde Collage van de Stad

Alle Nijmegenaren worden namelijk uitgenodigd om op zondag 21 april een foto van de stad te maken vanuit hun eigen voordeur, en deze in te sturen. Al deze foto’s samen vormen één beeld van Nijmegen anno 2024. Dit jaar maken we voor het vijfde jaar een collage van de stad, waardoor veranderingen in de stad van de afgelopen jaren aan het licht komen. De eerdere Collages zijn te zien op de website van het Besiendershuis én de historische atlas (vink aan 'historische luchtfoto's en vervolgens 'collage van de stad').

Focusstraat Hatertseweg

Als er iets is wat de Collage duidelijk maakt, is dat Nijmegen méér is dan alleen het centrum. Vanuit alle wijken van de stad worden foto’s ingestuurd, en allemaal geven ze een blik op Nijmegen vanuit een ander perspectief. Om de Collage in alle hoeken van de stad onder de aandacht te brengen, krijgt één straat dit jaar bijzondere aandacht. De focusstraat dit jaar is de Hatertseweg! Vorig jaar woonde ongeveer 1% van de deelnemers aan de Collage in deze straat. Kunnen we het aantal deelnemers op de Hatertseweg dit jaar vergroten?

Doe mee

Je doet mee aan de Collage van de stad door de volgende stappen te volgen:

1. 0pen op zondag 21 april je voordeur* en ga op de drempel staan.

2. Maak vanuit die positie een liggende foto (met een camera, of je mobiele telefoon) recht vooruit naar buiten.

3. Stuur de foto in naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , onder vermelding van je adres (straatnaam, huisnummer en postcode). Door je foto in te sturen doe je afstand van de auteursrechten van je foto. Zonder adres plaatsen wij de foto niet.

4. (Optioneel) Deel je foto op social media met de hashtag #collagevandestad!

Je foto is te zien in de collage op de website van het Besiendershuis en wordt ter beschikking gesteld aan het Regionaal Archief Nijmegen. Alleen straatnaam en huisnummer worden bij de foto gedeeld, geen naam of andere persoonlijke gegevens. Alleen foto’s die zijn gemaakt op 21 april 2024 worden meegenomen in de Collage.

*Kies bij voorkeur de voordeur die naar buiten leidt. Dat mag bijvoorbeeld ook de voordeur van het appartementencomplex zijn waar je woont.

Winactie

Bellis Bloemwerk Nijmegen, gevestigd naast de Groenestraatkerk, maakt het dit jaar mogelijk om groen voor in je voortuin te winnen! Het bedrijf heeft, naast veel ervaring met bloembinden, ook een mooi assortiment van tuinplantjes. Tien deelnemers kunnen een tuinplantje winnen, om naast de voordeur (of op een andere leuke plek) te planten en zo de voortuin op te fleuren voor de Collage van 2025.

Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten van/bij het Regionaal Archief Nijmegen.