In het depot bewaart het Regionaal Archief Nijmegen ruim 14 kilometer aan papieren archieven en collecties. De Gouden Bul uit 1357, de 17e-eeuwse Atlas van Blaeu en dagboeken uit oorlogstijd zijn zomaar wat voorbeelden van schatten uit onze collectie.

Rondleiding op 28 juni

Altijd al eens willen weten hoe die nu bewaard worden? Meld je aan voor de rondleiding op vrijdag 28 juni, om 16.00 uur. Dit is gratis en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Er is plek voor 15 personen. Tijdens de rondleiding - van circa 1 uur - gaan we het depot in en bekijken we interessante bronnen. Ook meer algemene vragen over het Archief en het werk dat wij doen, kun je natuurlijk stellen. 

Andere openstellingen 2024

We zijn op zondag 15 september open in het kader van Open Monumentendag. En voor iedereen die stukken wil raadplegen, een boek uit onze bibliotheekcollectie wil lezen of gewoon een vraag heeft over onze archieven en collecties, is de studiezaal uiteraard elke dinsdag t/m vrijdag tussen 11 en 17 uur geopend.

Bekijk hier alle berichten over de activiteiten bij het Regionaal Archief Nijmegen.