Van 7 t/m 15 oktober én op 21 oktober is het Nijmeegs Geschiedenisfestival TOEN: Ondergronds. Onder onze voeten ligt een mysterieuze geschiedenis. Ga mee ondergronds en ontdek de verhalen van toen. Luister naar bijzondere gebeurtenissen, mensen en herbeleef plekken waar het toen gebeurde. Toen de gebouwen nog stonden, toen de buurman nog bekend was, toen Nijmegen nog klein was, toen het net even anders was. 

Programma & activiteiten

Als Regionaal Archief Nijmegen zijn we betrokken bij drie activiteiten! Met SAAM en de afdeling kwartier van Nijmegen Nederlandse Vereniging voor Genealogie organiseren we op vrijdagavond 13 oktober 'we hebben elkaar wat te vertellen'. Laat je inspireren door film, zang, dans, spoken word en taal én de ondergrondse bankkluis van Brouwerij Florijn, ontmoet nieuwe mensen en borrel na. Alle informatie en ticketverkoop vind je hier.

Op zondagmiddag 15 oktober is de - spannende, ondergrondse - Kinderquiz (8 - 12 jaar)! Niemand minder dan de Biebboys presenteren de Kinderquiz! Als ontdekkingsreiziger ga jij op zoek naar de mysterieuze locatie, die aan de andere kant van een donkere tunnel ligt… Aan het eind van de tunnel start de quiz. Het Landhoofd is de startlocatie. Tickets reserveer je hier

Én de traditionele afsluiter van de Maand van de Geschiedenis in Nijmegen, de Grote Nijmeegse Geschiedenis Quiz, is ook weer terug in de Lindenberg, op zaterdagavond 21 oktober! Alle informatie is hier te vinden. Teams van max. 5 personen kunnen zich gratis opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Komen kijken mag natuurlijk ook! De Quiz is een gezellige avond voor deelnemers én niet-deelnemers.

Zie voor het volledige programma van TOEN: Ondergronds deze pagina. De promotievideo vind je hier.

Klik hier voor een overzicht van alle artikelen over activiteiten op de website van het RAN.