De Nijmeegse geschiedenis zit boordevol harde werkers. Van de Romeinse soldaten zo’n tweeduizend jaar geleden tot de mensen in de zorg van vandaag. Weet jij alles over de personen die Nijmegen hebben gemaakt tot de stad die het vandaag is? Schrijf je dan in voor de leerzame, grappige en historisch verantwoorde kennisquiz over Nijmegen.

Aan het werk

De dertiende editie van de Grote Nijmeegse Geschiedenisquiz vindt op zaterdagavond 16 oktober plaats. Het thema is Aan het werk!, aansluitend bij het thema van de nationale Maand van de Geschiedenis. Iedereen kan gratis deelnemen: stadskenners, studenten, professoren, journalisten en politici strijden tegen elkaar om de overwinning en de felbegeerde eerste prijs als een kroon op het harde werk.

Teams aanmelden

Teams van maximaal 5 personen kunnen zich tot vrijdag 8 oktober 12:00 uur aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Individuele deelnemers of late beslissers kunnen zich op 16 oktober vanaf 19:30 ter plekke aanmelden bij de inschrijftafel van de Geschiedenisquiz bij de ingang van de Lindenbergzaal.

Coronacheck

Voor zowel de Geschiedenisquiz als het diner geldt in de Lindenberg de coronacheckverplichting. Bij de Geschiedenisquiz zal een zaalwacht van de Lindenberg u om de QR-code vragen voordat u de zaal binnenkomt. In de horeca van de Lindenberg wordt u bij uw tafel om de QR-code gevraagd. Vergeet niet uw identiteitsbewijs mee te nemen.

Erfgoedfestival

Tijdens de quiz zullen Katinka Polderman, Sophie Reinders en Eastwave de resultaten laten zien en horen van hun residentie bij Radboud Erfgoed en het Van 't Lindenhoutmuseum. Het Zwerfgoed – Doeboeck ter leering ende vermaeck kunt u tijdens de quiz kopen én laten signeren. 

Praktische informatie

  • Wat: 13e editie van de Grote Nijmeegse Geschiedenisquiz
  • Datum: zaterdag 16 oktober 2021
  • Tijd: 20:00 – 22:00 (inloop vanaf 19:30)
  • Locatie: De Lindenberg
  • Kosten: Gratis

De Grote Nijmeegse Geschiedenisquiz is een initiatief van Historische Vereniging Numaga, het Regionaal Archief Nijmegen, Ex Tempore, het Katholiek Documentatie Centrum, het Gebroeders van Lymborch Huis, De Lindenberg en Dekker v.d. Vegt.