Interesse in geschiedenis en zin om vanuit huis de handen uit de mouwen te steken? VeleHanden is een online platform waarop archieven en musea scans of foto's kunnen aanbieden. U kunt deze samen met andere online vrijwilligers beter toegankelijk maken. 

Hoe werkt VeleHanden?

Iedereen die wil, kan zich gratis aanmelden bij VeleHanden. Elke gebruiker krijgt een eigen profielpagina en kan scans gaan indexeren. Kies zelf een project uit dat u leuk vindt. U kunt gegevens invoeren vanuit huis, wanneer het u uitkomt. Tegenover het indexeren van scans kan een vergoeding staan in de vorm van punten. Wat u met die punten kan doen, verschilt per project.

Soorten projecten

U kunt kiezen uit verschillende projecten, wat u zelf het leukste vindt om te doen. Bijvoorbeeld:

Op VeleHanden vindt u een overzicht van alle lopende projecten.

Wat levert het op?

Het Regionaal Archief Nijmegen heeft ook projecten gehad op VeleHanden. Zo zijn de inschrijvingsregisters van de Vierdaagse met het project VeleVoeten doorzoekbaar gemaakt. Ook zijn onze bevolkingsregisters via VeleHanden doorzoekbaar gemaakt.

Momenteel zijn er geen lopende projecten van het Regionaal Archief Nijmegen. Maar u kunt uit genoeg projecten van andere archieven en musea kiezen!