Op zondag 18 oktober 2020 vindt de Grote Digitale Nijmeegse Geschiedenisquiz plaats. Dit jaar is het thema oost/west. Verslaat jouw team de rest?

Oost West

Ben je dé kenner van Nijmegen Oost, of voel je je toch meer thuis in West? Weet je alles van de Nijmeegse connecties met onze oosterburen, of ben je een expert in het koloniale verleden van de keizerstad? In de twaalfde editie van de Grote Digitale Nijmeegse Geschiedenisquiz kan je in een team van maximaal 5 personen jullie historische kennis testen. Gaat jouw team er met de winst vandoor?

Digitale editie

Dit jaar een bijzondere editie van de GDNGQ, speciaal voor iedereen die denkt ‘Oost west, thuis best’! Via een livestream op YouTube mis je niets van de gebruikelijke spanning en sensatie. De antwoorden vullen jullie als team digitaal in via Google Forms. 

De linkjes

Livestream: https://youtu.be/_BKYTfjrSSI

Antwoordformulieren:
1. Ronde 1: https://forms.gle/oDE5xVANFYH42Ekz9
2. Ronde 2: https://forms.gle/WW9pToY2mnzHADJSA
3. Ronde 3: https://forms.gle/VibagWPgAw4AnGMA6
4. Ronde 4: https://forms.gle/NZF1xcpTV4nvDotE7
5. Ronde 5: https://forms.gle/YYNHXU26bH3dTKLF9

Hoe werkt het?

Vorm met je huishouden, vrienden, collega’s, familie of kennissen een team van maximaal 5 personen. Je kan als team bijvoorbeeld via Zoom of FaceTime overleggen. Je kan ook fysiek afspreken bij iemand thuis. Houdt je dan wel aan de coronamaatregelen en houdt er rekening mee dat je thuis maximaal 3 personen per dag mag ontvangen. Je kan natuurlijk ook individueel meedoen aan de quiz.

Ongeveer 30 minuten voor aanvang van de quiz starten we met de livestream. De link naar de livestream komt dan op deze website te  staan. Ook komen hier 5 linkjes voor de antwoordformulieren. Per ronde vul je als team één antwoordformulier digitaal in.

Je hoeft je als team dus niet van tevoren in te schrijven. Bedenk wel vast een leuke teamnaam, want die vul je in op de antwoordformulieren.

Aan het begin van de quiz leggen we alles rustig uit en je kan met ons chatten via de livestream, mocht je er niet uitkomen. 

Praktische informatie

  • Wat: 12e editie van de Grote Digitale Nijmeegse Geschiedenisquiz
  • Datum: zondag 18 oktober 2020
  • Tijd: 15:30 tot circa 17:30 uur
  • Locatie: Vanuit je eigen woonkamer volg je de livestream
  • Gratis activiteit

De GDNGQ is onderdeel van 024geschiedenis. Kijk voor het volledige (digitale) programma van het Nijmeegse geschiedenisweekend tijdens de Maand van de Geschiedenis op de website van 024geschiedenis.

De Grote Digitale Nijmeegse Geschiedenisquiz is een initiatief van Historische Vereniging Numaga, het Regionaal Archief Nijmegen, Ex Tempore, het Katholiek Documentatie Centrum, het Gebroeders van Lymborch Huis en Dekker v.d. Vegt.