Voor een kinderactiviteit op het Mariënburgplein tijdens de Vierdaagse zijn we op zoek naar vrijwilligers die families mee op expeditie willen nemen. Deze activiteit wordt georganiseerd door Filmhuis LUX, het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, Regionaal Archief Nijmegen en Bibliotheek De Mariënburg.

Wat ga je doen?

Jij bent als Luistervink dé expeditieleider. Je neemt twee huishoudens mee op avontuur op het Mariënburgplein en bezoekt vier verschillende locaties (Filmhuis LUX, Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, Regionaal Archief Nijmegen en Bibliotheek De Mariënburg). Bij elke locatie hoort een apart hoorspel. In totaal zijn er dus vier onderdelen. Je eindigt de expeditie in een kleine filmzaal in LUX.

Op één middag loop je 3 expedities van elk 45 minuten. Tussen elke expeditie heb je 15 minuten pauze.

Het verhaal

Als muren konden praten: Ga op expeditie met Mons & Mari. Reizen door de tijd, het lijkt wel onmogelijk, maar deze twee avonturiers, Mons & Mari, hebben alle hoeken van het Mariënburgplein gezien. Zij waren erbij in de middeleeuwen, doken weer op tijdens de Vrede van Nijmegen, hielpen militairen in de oorlog en zagen hoe een katoenspinnerij tot leven kwam. Onze bijzondere gidsen, ‘Luistervinken’, nemen bezoekers mee op expeditie en vertellen over de avonturen die Mons & Mari allemaal beleefden op het Mariënburgplein. En wie weet, kom je wel achter waar Mons & Mari tegenwoordig zijn gebleven.

Wat moet je kunnen?

  • Je bent beschikbaar op één of meer van de volgende data: 20 t/m 24 juli.
  • Je kan aanwezig zijn tussen 13:15 en 17:30 uur. De precieze tijd is afhankelijk van de start van je eerste expeditie en de eindtijd van je laatste expeditie.
  • Je bent bekend met een bluetooth-verbinding (tussen speaker en je telefoon) of bereid dit te leren.
  • Je hebt affiniteit met kinderen en verhalen vertellen.
  • Je bent op donderdagavond 16 juli van 19:30 tot 21:00 uur aanwezig bij de theaterworkshop.

Is dit iets voor jou?

Stuur dan vóór vrijdag 10 juli een mail waarin je meer over jezelf vertelt en indien mogelijk al je beschikbaarheid aangeeft. Mail hiervoor naar Ellen Nieboer van het Regionaal Archief Nijmegen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld in het onderwerp ‘Mons en Mari’.