Heb je altijd al je familiegeschiedenis willen uitpluizen, maar had je nog net even dat ene zetje of wat extra hulp nodig? Het CBG Centrum voor Familiegeschiedenis maakt het je in samenwerking met het Stadsarchief Amsterdam nu heel gemakkelijk! vanaf 23 juni 2020 kun je vanuit huis een serie interessante en leerzame webinars volgen.

Programma

De onderwerpen van de eerste drie webinars zijn al bekend: stamboomonderzoek, vondelingen en DNA en familiegeschiedenis. Na de zomer volgen webinars over onder andere migratie en tips en tricks voor WieWasWie. 

23 juni: Stamboomonderzoek

Wil je graag weten waar je roots liggen, wie je voorouders waren en wat ze deden, of ze arm waren of rijk, waar ze woonden en hoeveel kinderen ze hadden – maar je weet niet waar je moet beginnen? Dan is het eerste webinar in de reeks, ‘Stamboomonderzoek voor beginners’, echt iets voor jou. CBG-expert Martine Zoeteman-van Pelt neemt je op 23 juni om 12:30 uur (via Zoom) aan de hand voor je eerste stapjes op het boeiende pad van de genealogie.

25 juni: Vondelingen

Op 25 juni vertelt Nanda Geuzebroek alles over haar boek ‘Vondelingen’ en de tentoonstelling met dezelfde naam in het Stadsarchief Amsterdam. Rond 1800 was de economie van onze hoofdstad zo in het slop geraakt, dat er op een dag soms wel tien zuigelingen te vondeling werden gelegd. Hoe kwamen de moeders tot hun wanhoopsdaad, waar werden de kinderen gevonden en hoe kregen ze hun naam?

Antwoorden op deze vragen en meer krijg je van Nanda in de tweede webinar. Een leuk extraatje: tijdens de video kun je live chatten met het Stadsarchief. Heb je een vraag over een vondeling in jouw familie? Doe dan op 25 juni mee in de chat. Voor deze online presentatie is aanmelden overigens niet nodig. De video kun je kijken via YouTube.

30 juni: DNA en familiegeschiedenis

Steeds meer mensen laten hun DNA testen op zoek naar hun afkomst en verre of minder verre verwanten. Maar wat kun je met de testuitslagen? Hoe betrouwbaar zijn ze, en hoe helpen ze je verder met je familieonderzoek? CBG-expert Rob van Drie vertelt je er alles over in het webinar DNA en familiegeschiedenis op 30 juni (via Zoom).

Aanmelden

Voor de webinars via Zoom van 23 en 30 juni moet je je aanmelden via de website van het CBG. Er zijn 90 plekken beschikbaar.