Van 11 tot en met 31 januari 2020 kunt u in de bibliotheek Mariënburg een fototentoonstelling bekijken over ‘50 Jaar Marokkaanse migratie in Nederland’.

De fototentoonstelling

Na Den Haag, Utrecht, Amsterdam en Amersfoort ontvangt nu ook Nijmegen deze reizende tentoonstelling. De foto’s laten zien hoe de 1e generatie Marokkaanse gastarbeiders erin slaagde een toekomst voor zichzelf en later ook voor hun gezin op te bouwen.

Oproep om materiaal aan te leveren

De gemeente Nijmegen vindt het belangrijk om de geschiedenis van arbeidsmigranten in onze stad vast te leggen. Daarom doet de gemeente met deze tentoonstelling ook een oproep om materiaal aan te leveren. Marokkaanse migranten van de eerste generatie, hun kinderen en kleinkinderen, toenmalige buren, werkgevers, winkeliers en leraren die foto’s, video’s of ander materiaal willen inleveren, kunnen bij ons terecht. U kunt contact met ons opnemen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . U kunt ook tijdens openingstijden in de studiezaal langskomen.