Vanaf 18 mei is in Huis van de Nijmeegse Geschiedenis de expositie 'Before we Forget' te zien. De expositie is verlengd tot en met de Vierdaagse.

Iedere dag verdwijnen er stukjes Nijmeegse geschiedenis. Niet in de zin van een historische bron, maar de Nijmeegse ooggetuigen die ondertussen op leeftijd zijn. Mensen die vol zitten met verhalen over de Tweede Wereldoorlog, de wederopbouw van Nijmegen en de Nijmeegse samenleving. Verhalen die uiteindelijk verloren zullen gaan als ze niet bewaard worden. Anneliek Peters heeft ouderen die ze kent geïnterviewd en ervaren welke fantastische, onverwachte en emotionele verhalen er worden verteld door de generatie van ooggetuigen.

Uit deze verhalen is de expositie ‘Before we Forget’ voortgekomen. De verhalen van vijf ooggetuigen uit de periode 1940 t/m 1970 kunnen in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis een huiselijke sfeer worden beluisterd, waardoor u het gevoel krijgt dat de ooggetuige zelf het verhaal vertelt. De expositie is de start van het project waarmee aandacht gevraagd wordt voor het belang van het verzamelen van de verhalen van een uitstervende generatie, zodat onze kennis over de Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw vanuit de beleving van ooggetuigen groter wordt en voor iedereen toegankelijk.

Kijk voor meer informatie over dit project op de website van Before we Forget.