Op donderdag 20 september 2018 organiseren wij een speciaal programma over de bevrijding van Nijmegen, dit jaar 74 jaar geleden.

We hebben het maximale aantal deelnemers bereikt. De rondleiding zit vol.

Het Regionaal Archief Nijmegen, Stadswandeling Nijmegen en Stichting Valkhofbunker bieden u een speciaal programma aan over bevrijding van Nijmegen. Het programma bestaat uit een lezing door historicus Martijn Vermeulen, een rondleiding door het depot van het Regionaal Archief Nijmegen en een bezoek aan de Valkhofbunker.

Er wordt stil gestaan bij de achtergrond van operatie Market Garden en de rol die Nijmegen hierbij speelde. Aan de hand van kaarten, foto’s en opgetekende herinneringen zal blijken dat de bevrijding van Nijmegen niet zonder slag of stoot verlopen is. De gewaagde Waaloversteek op woensdag 20 september luidde de uiteindelijke bevrijding van Nijmegen in.

Archivaris Paul van der Flier zal de deelnemers in het normaal gesproken voor bezoekers niet toegankelijke depot meer vertellen over een aantal unieke objecten die onderdeel uitmaken van de collectie van het Regionaal Archief Nijmegen. Deze bronnen zijn speciaal geselecteerd en vertellen meer over de bevrijding van Nijmegen.

De afsluitende stadswandeling voert naar de Valkhofbunker.

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. U moet u wel van tevoren aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. in verband met de maximale groepsgrootte van 20 personen.

Praktische zaken:

  • Donderdagavond 20 september, 19:30 - 21:00 uur (inloop vanaf 19:00 uur)
  • Startpunt Regionaal Archief Nijmegen (Mariënburg 27), eindpunt Valkhofbunker
  • Gratis, maar wel van tevoren aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.