Donderdag 14 juli is het geheel vernieuwde Verzetsherdenkingsboek gepresenteerd aan burgemeester Bruls. In het boek zijn de namen opgenomen van de Nijmegenaren die zijn omgekomen doordat ze actief waren in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Nieuwe editie

Het eerste exemplaar dat sinds 2011 ter inzage in de Sint Stevenskerk heeft gelegen was dermate versleten dat het gerestaureerd of vervangen moest worden. Op initiatief van de Werkgroep Oorlogsdoden Nijmegen, in samenwerking met gemeente Nijmegen, is besloten een geheel nieuw boek te laten maken.

Nieuwe informatie

Omdat er voor is gekozen om een nieuw boek te laten maken kon er veel nieuwe informatie aan worden toegevoegd die de werkgroep in de loop der jaren heeft ontdekt, zoals nieuwe onbekende foto’s en bidprentjes van de oorlogsdoden en aanvullingen op de biografieën. Het boek is gemaakt door kunstenaar Jan Wieger van den Berg die het boek ook in 2011 heeft gemaakt. 

Tot aan de heropening van de gerenoveerde Sint Stevenskerk is het boek te bewonderen in Infocentrum WO2 bij de Lindenberg.

Eerste versie opgenomen in het Archief

Het eerste exemplaar, dat elf jaar in de Stevenskerk heeft gelegen en ingezien is door duizenden bezoekers, is opgenomen in de collectie van het Regionaal Archief Nijmegen in het archief van de Werkgroep Oorlogsdoden. De komende weken is het boek nog te zien in een vitrine in de studiezaal. De eerste versie en de tweede herziene versie zijn ook digitaal te lezen via de Digitale Studiezaal.

De eerste editie in de studiezaal van het archief.

Zie ook het nieuwsbericht van NieuwsuitNijmegen.

Kijk hier voor alle blogs van het RAN.