Vanaf vandaag bevat onze bibliotheek een bijzonder werk: drie digitale bestanden over de inwoners van de Ooijpolder in de jaren 1749, 1850 en 1940. Het grootste deel ervan is online te zien.

Familiegeschiedenis

Een cadeautje zette haar aan tot het omvangrijke project dat ze nu, acht jaar later, kan afsluiten. In het boek dat ze kreeg vond oud-docente en schrijfster Cea van Dillen-Janssen informatie over één van haar voorouders. Ze dook de archieven in, zocht haar eigen familiegeschiedenis uit en ontdekte daarbij dat haar familie diepe banden heeft met verschillende plekken in de Ooijpolder.

Ze nam meteen maar al die andere bewoners van de Ooijpolder en hun woningen mee in haar onderzoek. Met enige moeite lukte het haar om er begin dit jaar een eind aan te breien. Het resultaat: een overzicht van alle families die Ooij, Erlecom en Persingen – per adres – bewoonden in 1749, 1850 en 1940.

Per jaar/periode heeft ze een beschrijving gemaakt van de bewoners per adres. Haar werk is verder voorzien van tabellen uit belangrijke bronnen, zoals doop-, trouw- en begraafboeken. Kortom: een schat aan informatie voor iedereen die onderzoek doet naar familiegeschiedenis in de Ooijpolder.

Drieluik inzien

De drie delen en de afbeeldingen zijn te vinden via de volgende links:

Kijk hier voor alle blogs van het RAN.