Ook al is onze studiezaal tot begin volgende week gesloten vanwege de maatregelen tegen het coronavirus, je kunt ook thuis over de Nijmeegse geschiedenis leren. De afgelopen tijd hebben we je verteld waar je online terecht kunt voor oude foto’s, kranten, bijzondere archiefstukken en mooie verhalen op de websites van het Regionaal Archief Nijmegen en van andere erfgoedinstellingen. Vandaag het laatste artikel in de serie.

Verhalen

De (wat) ouderen onder ons kunnen ons vaak veel en levendig vertellen over het leven van ‘vroeger’. Over het leven tijdens de oorlog, het werken in de fabriek, het verloop van de Piersonrellen, om maar wat te noemen. Onder andere met oral historyprojecten proberen we deze verhalen voor de toekomst te bewaren.

Verhalenbank

De werkgroep Verhalenbank Nijmegen heeft tot nu toe al 23 mensen geïnterviewd. De interviews zijn via onze website te lezen en – nog gemakkelijker – te beluisteren. Hier vind je meer informatie over het project.

Geluidsfragmenten

Ook in onze collectie film en geluid vind je veel interviews met mensen met verhalen. Bijvoorbeeld over het leven in de Benedenstad, over de werkverschaffing na de oorlog of over het Goffertbad.

We hopen dat je met de tips op onze website en op Facebook meer hebt ontdekt en geleerd over de Nijmeegse geschiedenis. Blijf ons volgen voor andere nieuwtjes!

Heb je vragen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Zie ook eerdere berichten: