Ook al is onze studiezaal gesloten vanwege de maatregelen tegen het coronavirus, je kunt ook thuis over de Nijmeegse geschiedenis leren. De komende tijd zullen we je vertellen waar je online terecht kunt voor oude foto’s, kranten, bijzondere archiefstukken en mooie verhalen op de websites van het Regionaal Archief Nijmegen en van andere erfgoedinstellingen.

Canon van Nijmegen

De website van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (www.huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl) bevat méér dan alleen de agenda en informatie over de activiteiten van het Huis, gevestigd in de Mariënburgkapel. Zo vind je er de Canon van Nijmegen: een korte geschiedenis van de stad aan de hand van 50 vensters/thema’s. Voor nieuwe Nijmegenaren een mooie manier de stad te leren kennen – ook in het Engels, Duits, Frans en Italiaans.

Kennisbank

Onder de knop Kennisbank kom je in een bad van informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen. Het Regionaal Archief Nijmegen zet hier veel van zijn kennis online. Je krijgt antwoord op vragen als: wie waren de winnaars van de Nijmeegse sportprijs? Wat is de geschiedenis van carnavalsvereniging De Slurfers? Wie zaten er in de gemeenteraad in 1986? Nooit geweten wat de boomsluiter voor werk deed en wie Jo Folmering was? Je vindt het in de Kennisbank.

Themapagina’s

Er zijn ook themapagina’s over bijzondere onderwerpen: de Vierdaagse, het voortgezet onderwijs, de universiteit. Vanuit die pagina’s kun je je verder verdiepen. Heerlijk om rond te neuzen op een vrije middag of avond.

De komende periode zullen we op deze pagina en op Facebook meer tips geven voor hoe kinderen, ouders en andere volwassenen online iets over de Nijmeegse geschiedenis kunnen ontdekken en leren.

Heb je vragen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Zie ook het eerdere bericht: Tips: online leren over de Nijmeegse geschiedenis