Sportvereniging De Hazenkamp bestaat dit jaar 90 jaar. Ter gelegenheid daarvan werd zondag 4 februari 2018 een jubileumfeest gevierd in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, waarbij ook het archief aan ons werd overgedragen.

Opgericht in 1928 kent De Hazenkamp een lange geschiedenis. Eerst als omnivereniging die aandacht had voor lichamelijke én geestelijke ontwikkeling van de leden en later uitsluitend als sportvereniging. Er was in de loop van de tijd een ruim aanbod aan sporten: van turnen tot rolschaatsen en van softbal tot trampolinespringen.

Sinds 1928 wordt ook het archief van de vereniging consequent bijgehouden. Hierdoor is goed na te gaan hoe de vereniging en de sportbeleving binnen de club zich in al die jaren ontwikkeld hebben. U vindt in het archief bestuurs- en ledenvergaderingen, maar ook nieuwsbrieven en foto’s. Grasduinen in het archief van Sportvereniging De Hazenkamp is niet alleen een aanrader voor oud-leden en direct betrokkenen, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in (de Nijmeegse) sportgeschiedenis.

De overdracht van het archief van De Hazenkamp, foto gemaakt door het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis