De meesten zullen het zich nog wel herinneren: in 2018 was onze stad European Green Capital. Tijdens zo'n 200 grote en kleine congressen, lezingen en festivals ontving Nijmegen zo'n 14.000 professionals. Op de speciale Green Capital evenementen kwamen in totaal 71.000 bezoekers af. In het paviljoen werden 16.000 mensen geturfd. Voor dit alles was een projectorganisatie opgetuigd van (op het hoogtepunt) 15 personen – 10 FTE. 

Archief digitaal beschikbaar

Recent is het digitale archief van de projectorganisatie vervroegd overgebracht naar het Regionaal Archief Nijmegen. Dit is het eerste ‘digital born’ archief dat in z’n geheel is opgenomen in het e-depot van het Regionaal Archief Nijmegen en online toegankelijk is. Via de Digitale Studiezaal kunt u vanuit huis op trefwoord de archiefbeschrijvingen doorzoeken en vervolgens ook de archiefstukken bekijken (klik hier).

Geïnteresseerden hebben dus eenvoudig toegang tot dit archief en kunnen er vanuit huis onderzoek in doen. Het archief bevat ook foto’s en films. Een van de memorabele momenten tijdens Green Capital was bijvoorbeeld het bezoek van Koning Willem-Alexander. Hij probeerde onder andere een stoel gemaakt van recyclede smartphonehoesjes en broodroosters uit. Voor meer informatie over het e-depot, zie de algemene pagina op onze website. Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsberichten.