Recent is er zo'n 700 meter archiefmateriaal naar het Regionaal Archief Nijmegen overgebracht. Dit betekent dat de stukken - met uitzondering van beperkt openbare stukken - voor iedereen in te zien zijn. Het gaat om de archieven van de Gemeente Nijmegen uit de periode 1999 - 2011. 

Inhoud archieven

De archieven geven een goed beeld van de Nijmeegse samenleving in die periode. Voor onderzoekers en huidige inwoners is er veel interessants in te vinden. Denk bijvoorbeeld aan stukken over het referendum over de Donjon in 2006. Maar ook aan stukken over de (evaluatie van) de afgelasting van de Vierdaagse in 2006. Ook over historische happenings zoals de viering van '2000 jaar stad' is veel te vinden. En wat te denken van het initiatief van Stichting Park 44 om Plein 44 te vergroenen met een grasmat? Ook hier zijn stukken over in te zien.

Waalsprong

Uiteraard bevatten de archieven ook informatie over de grote planologische projecten van de periode 1999 - 2011. Zo is er veel materiaal over de Waalsprong en het project 'Ruimte voor de Waal' (onderdeel van het overheidsprogramma 'Ruimte voor de rivier'). 

Overzicht archieven

In 1999 - 2011 bestond de gemeente uit verschillende 'directies'. Zij waren zowel beleidsvormend als uitvoerend. Elke directie heeft een eigen archief:

Dit in aanvulling op de al beschikbare archieven uit eerdere periodes van de Gemeente Nijmegen. Het raadplegen van de archieven is mogelijk op dinsdag t/m vrijdag tussen 11.00 en 17.00 uur in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen, Mariënburg 27. Er is op die tijden ook altijd een medewerker aanwezig om desgewenst te helpen zoeken en mee te denken.

Lees hier alle nieuwsberichten.