Onlangs hebben wij een aantal verbeteringen doorgevoerd in onze publieksomgeving, de Digitale Studiezaal. Hierdoor wordt het voor u makkelijker om door onze archieven en collecties te zoeken en de scans te bekijken. 

Verbeteringen

Wat is er verbeterd in de Digitale Studiezaal?

  • Wanneer u in een archief een rubriek of verzamelbeschrijving bekijkt, krijgt u nu extra informatie over de bijbehorende archiefstukken. Zo ziet u meteen of er scans aanwezig zijn bij een archiefstuk door middel van het paperclip-icoon. Ook ziet u of er een openbaarheidsbeperking geldt voor het archiefstuk of dat een archiefstuk beperkt of niet raadpleegbaar is vanwege de fysieke staat of auteursrechten.
  • Het is op een pagina met scans makkelijker geworden om de scans te bekijken. De nummers onder de scans komen nu overeen met het nummer van de scan zelf. 
  • Met de terug-knop in uw browser gaat u nu één stapje terug in uw navigatie. Voorheen ging u door de terug-knop vaak helemaal terug naar uw zoekvraag.
  • De balk onder de beschrijvingen is opgeschoond. De vrijwel niet gebruikte sociale media-iconen zijn weggehaald, net als de embed-knop. “Link” is “Delen” geworden.
  • De fout waardoor zoekopdrachten met “.” erin mislukten is opgelost.

Nieuwe indexen en scans

Naast de verbeteringen in de Digitale Studiezaal is er ook hard gewerkt aan het beschikbaar stellen van nieuwe notariële akten. Van notaris Böhtlingk, notaris Ten pol en notaris Aldus zijn in totaal 33.070 nieuwe akten beschreven door onze vrijwilligers. Er zijn hierdoor 56.650 namen voor u doorzoekbaar via Personen en locaties.

Daarnaast zijn wij ook bezig met het scannen van diverse notariële archieven. In totaal zijn er de afgelopen tijd 45.045 scans van notariële akten van notarissen Böhtlingk, Daelveld, Payen en Vermasen toegevoegd aan de Digitale Studiezaal. Is de akte waar u naar op zoek bent nog niet gescand? Dan kunt u van de gewenste notariële akte scans bestellen.

Suggesties

We blijven voortdurend onze Digitale Studiezaal verbeteren. Dit doen we op basis van gebruikersonderzoeken, een bezoekerspanel en overleg met andere archieven in Nederland. Suggesties voor verbeteringen zijn altijd welkom.