Fotograaf George Burggraaff heeft een deel van zijn fotoarchief aan het Regionaal Archief Nijmegen geschonken.

Fotoboeken

George Burggraaff, woonachtig in Buurmalsen in de Betuwe, werkt sinds 1971 als zelfstandig fotograaf. Zijn werk wordt landelijk erkend en is regelmatig te zien op exposities door het hele land. Hij heeft inmiddels meer dan vijftig fotoboeken over diverse streken en steden in Nederland op zijn naam staan. Enkele daarvan hebben betrekking op het Rijk van Nijmegen.

Schenking

Vanwege een verhuizing is George Burggraaff zijn fotoarchief van enkele honderdduizenden foto’s aan het opruimen. Onlangs meldde hij zich bij het Regionaal Archief Nijmegen om de circa 1400 kleurendia’s aan te bieden, die aan de fotoboeken over Nijmegen ten grondslag liggen. De schenking heeft afgelopen week plaatsgevonden.

Het Regionaal Archief is blij met deze aanwinst, omdat de dia’s de periode 1981-2016 beslaan. De afgelopen decennia zijn enigszins ondervertegenwoordigd in de beeldcollectie. Bovendien heeft George Burggraaff zijn werk steeds goed gedocumenteerd, wat niet altijd vanzelfsprekend is in de fotobranche. Dat maakt het voor het Regionaal Archief eenvoudiger om het materiaal op termijn beschikbaar te stellen aan het publiek.

ROC Technovium en studentenwooncomplex de Gouverneur bij busstation Heyendaal, 2012, foto George Burggraaff