Om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, blijft onze dienstverlening aangepast. De studiezaal is dinsdag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 17:00 uur open op afspraak. Waar mogelijk helpen we u met onze digitale dienstverlening.

Afspraak maken

U kunt telefonisch of per mail een afspraak maken om de studiezaal te bezoeken. U kunt hiervoor bellen naar 024 – 329 2307 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . U kunt bij ons terecht van dinsdag tot en met vrijdag tussen 13:00 en 17:00 uur.

 • Om alles veilig te kunnen laten verlopen voor bezoekers en medewerkers, hanteren we een maximum aantal bezoekers. Zo bent u verzekerd van een prettige werkplek op voldoende afstand van andere bezoekers. Daarom kunt u voorlopig alleen op afspraak onze studiezaal bezoeken.
 • Wanneer u een afspraak maakt, stellen wij u vragen over uw gezondheid om eventuele risico’s bij een bezoek uit te sluiten. 
 • Kom het liefst alleen.
 • Laat u ons van te voren weten welke archiefstukken u wilt komen inzien? Dan zorgen wij dat deze archiefstukken op het afgesproken tijdstip voor u klaarliggen.

We vragen u om alleen een bezoek te brengen aan de studiezaal voor onderzoek dat niet digitaal plaats kan vinden. U kunt hierbij denken aan het inzien van bouwtekeningen, zoeken in de kranten van na 1956, onderzoek voor scripties en artikelen of onderzoek in opdracht (zoals explosievenonderzoek) waarvoor veel archiefstukken moeten worden bekeken. Waar mogelijk proberen we archiefstukken digitaal te versturen.

U kunt altijd contact met ons opnemen bij twijfel of vragen, zodat we samen kunnen kijken wat in uw situatie mogelijk is.

Maatregelen in de studiezaal

Om uw bezoek aan de studiezaal prettig en veilig te laten verlopen, hebben we tijdelijk de volgende maatregelen genomen:

 • Dringend advies: draag een mondkapje tijdens uw bezoek.
 • In de studiezaal zijn werkplekken gecreëerd waarbij u voldoende afstand (1,5 meter) houdt ten opzichte van andere bezoekers en medewerkers.
 • Was bij binnenkomst uw handen goed met water en zeep. Op de studiezaal kunt u tussendoor uw handen extra schoonmaken bij de wasbol. 
 • Archiefstukken brengen en innemen gebeurt altijd met inachtneming van 1,5 meter afstand. De studiezaalmedewerker legt de opgevraagde archiefstukken voor u klaar op de werkplek. Daarna kunt u plaatsnemen. Bent u klaar met het onderzoek, dan zal de studiezaalmedewerker de stukken na uw vertrek weer opbergen.
 • Neem het liefst een eigen laptop of tablet mee. Er is gratis WiFi aanwezig.
 • Neem uw eigen potlood mee om aantekeningen te maken.
 • U kunt gebruik maken van de faciliteiten (printer, fotohoek, microfiche-apparaat, studiezaalcomputers). Deze apparaten worden na ieder gebruik schoongemaakt.

Naast deze maatregelen in verband met het coronavirus blijven onze huisregels gelden.

Digitale dienstverlening

We blijven u, naast het openstellen van de studiezaal op afspraak, zo goed mogelijk helpen met onze digitale dienstverlening. U kunt gebruik maken van de website, vragen stellen per mail of telefoon en scanverzoeken doen. Waar mogelijk proberen we archiefstukken digitaal te versturen.