Het zijn bijzondere tijden. Het coronavirus beheerst ons leven. Er wordt op dit moment geschiedenis geschreven en wij willen deze geschiedenis vastleggen voor later. Hoe doen we dat?

Social media

Veel communicatie over het coronavirus vindt digitaal plaats: via websites, Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, memes, digitale foto’s en films. Al dit materiaal laat zien hoe wij in Nijmegen omgaan met de coronacrisis en daarom is het belangrijk dat het bewaard blijft. Als we nu niets doen om dit materiaal te bewaren zal het snel weer verdwenen zijn.

Daarom bekijken we welke websites en sociale mediakanalen van belangrijke Nijmeegse initiatieven en activiteiten in de stad het bewaren waard zijn. Samen met andere erfgoedinstellingen in Nederland werken we zo aan de vorming van een (digitale) erfgoedcollectie over het coronavirus en de gevolgen daarvan.

Collage van de stad

We werken momenteel samen met het Besiendershuis aan het beeldproject Collage van de stad, Nijmegen anno 2020. Het is de bedoeling een beeld van de stad tijdens de coronacrisis te bewaren. U kunt ons helpen door uw bijdrage te leveren en op maandag 27 april een foto te maken vanuit de voordeur.

Tips

We leggen op deze manier vast wat er in deze periode gebeurt, zodat we er later onderzoek naar kunnen doen en ervan kunnen leren.

En we horen ook graag welke belangrijke Nijmeegse websites of sociale mediakanalen over het coronavirus volgens u bewaard moeten worden. Stuur uw tips naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .