Bart Janssen bedankt de medewerkers van het Regionaal Archief Nijmegen voor hun bijdrage en schenkt aan hen een gesigneerd exemplaar van zijn boek: ‘Het verdriet van Nijmegen 1940-1945 Slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.’


Vrijdag 6 december heeft de bekende Nijmeegse schrijver Bart Janssen een exemplaar van zijn laatste boek ‘Het verdriet van Nijmegen’ aan het Regionaal Archief Nijmegen aangeboden.

Bart Janssen bedankt het Regionaal Archief Nijmegen

Na het in 2005 verschenen 'De pijn die blijft' over de slachtoffers van het bombardement van 22 februari 1944, was het werk van  Bart Janssen nog niet klaar. Met ‘Het verdriet van Nijmegen’ komen ook de andere Nijmeegse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog aan bod. Niet alleen zij die vielen tijdens de bevrijding en de daaropvolgende periode van de frontstad,  maar ook de slachtoffers van de Holocaust en van de Arbeitseinsatz.

De twee boeken samen vormen een indrukwekkend monument voor de duizenden doden die Nijmegen als gevolg van de Tweede Wereldoorlog heeft te betreuren. Bart Janssen is genomineerd voor Nijmegenaar van 2019.