De gebroeders Van Limburg heten sinds vorige week weer de gebroeders Van Lymborch. Het Regionaal Archief Nijmegen heeft de naamsverandering nu ook doorgevoerd.

Op woensdag 22 augustus 2018 kregen de gebroeders Van Limburg hun oorspronkelijke naam Van Lymborch terug (zie het nieuwsbericht 'Gebroeders krijgen hun familienaam terug'). Vooraanstaande kunsthistorici in binnen- en buitenland hebben afgesproken dat ze alleen met deze naam nog verwijzen naar de Nijmeegse kunstenaars uit omstreeks 1400. Ook het Regionaal Archief Nijmegen heeft de namen in de beschrijvingen veranderd.

Dat er bij zo'n naamswijziging heel wat komt kijken, is de afgelopen week wel gebleken op het archief. Alle beschrijvingen met de naam Van Limburg werden aangepast in de bibliotheekcatalogus en in de beeldbank, en ook in de Kennisbank van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Vanaf nu vindt u informatie over Herman, Paul en Johan en hun familie in ons archief dus onder de naam Van Lymborch. Mocht u nog niet gewend zijn aan deze nieuwe oude naam: ook op Van Limburg blijft u hen vinden.