De gebroeders Van Limburg hebben vanaf woensdag 22 augustus 2018 hun oude naam terug: de gebroeders Van Lymborch. Zo werd de achternaam van Johan, Paul en Herman immers geschreven in het begin van de 15de eeuw.

Boekpresentatie

Tijdens een bijeenkomst in de Gebroeders van Limburgzaal presenteerde André Stufkens, voorzitter van de Stichting Gebroeders Van Limburg, de eerste uitgave van de nieuwe reeks Maelwael Van Lymborch Studies. Deze wetenschappelijke publicatie zal komend najaar verschijnen. Hierin is ook een artikel gewijd aan de naamswijziging.

Archiefstukken met Van Lymborch

Ter illustratie hadden we als Regionaal Archief Nijmegen enkele eeuwenoude archiefstukken tentoongesteld waarin de familienaam Van Lymborch voorkomt. De oudste vermelding van een Van Lymborch vinden we bijvoorbeeld in het burgerboek. Deze bronnen trokken de nodige belangstelling van bezoekers.

Bronnen op Geschiedenislokaal024

De originelen zijn na afloop weer veilig opgeborgen in ons depot, maar u kunt ze altijd digitaal bekijken op Geschiedenislokaal024. Ook al kunt u de eeuwenoude teksten niet lezen, met het ‘leesbrilletje’ kunt u direct zien wat er staat.

 

Tijdens de boekpresentatie werden eeuwenoude archiefstukken, waarin de familienaam Van Lymborch voorkomt, getoond aan het publiek.